Spela strategiskt på odds

Vi har alltid spelat strategiskt när vi satsar pengar för att försöka maximera vinsten, och det är aldrig en dum idé, särskilt när det gäller odds där det faktiskt går att påverka utfallet genom att ha koll på de olika spellagen eller hästarna som man satsar pengar på.

Du får framförallt mer kontroll på ditt spel när du spelar strategiskt eftersom du blir tvungen att tänka igenom olika utfall och parametrar som kan påverka spelet. På detta sätt minskar du din chans att förlora och ökar dina vinstchanser genom att studera och lära dig spelet.

Hur spelar man strategiskt?

Det viktigaste är att alltid hålla koll på sin budget så att man inte spelar bort pengar som man inte har råd att förlora. Var förberedd, studera väderförhållanden och ditt lag och alla spelade matcher noga innan de spelar.

Se till att du studerar statistiken kring det spel du väljer att spela på genom att se över historiken och hur andra har spelat, och så vidare.

Vilka strategier finns?

Ända sen det gick att satsa med hjälp av olika spel så har vi människor använt oss av olika typer av strategier för att ligga steget före de andra spelarna. Det finns mindre lyckade strategier men även strategier som faktiskt används idag och som fungerar relativt bra.

Det finns egentligen hur många strategier som helst och några av de vanligaste är:

Kellys strategi: en enkel strategi som går ut på att man bestämmer sig för hur stor del av sin budget man använder sig av för att spela på odds. Man utgår från vilka odds som är aktuella och hur stor budgeten är för just det oddset. Håller man sig inom ramarna av det man bestämt sig för att spela så spelar man alltså smartare än gemene man då man taktiskt väljer summor att spela för. Då kan man även spela längre eftersom man portionerar ut sina pengar systematiskt.

Dalembert strategin: denna strategi går ut på att man ökar sin insats vid förlust och sänker den vid vinst. Detta används oftast vid odds på 50/50.

Spela via Betfair

Det klassiska sättet är att man använder sig av en bookmaker för att bestämma oddsen, men på Betfair är det spelarna själva som sätter oddsen. Du kan välja ett utfall som inte kommer att inträffa och då kan du vinna på att antingen ditt lag förlorar eller spelar oavgjort.

Du kan även välja att spela spelbolagen emot varandra genom att spela på en match på ett spelbolag men samtidigt spela på samma match via Betfair. Oavsett hur resultatet blir så vinner du alltså ändå.

Använda sig av oddsjämförelser:

Det finns flera hemsidor idag som erbjuder jämförelser på odds från diverse spelsajter. Du kan då enkelt se vilken match som har högst odds i genomsnitt och satsa på den matchen eller på den hästen, bara som ett exempel. Några exempel på sajter som dessa är Oddsmonkey och Bet72.